Senaste nytt

Intervju med Erika Hjelm

Läs intervjun med Erika Hjelm, förstanamn på listan till kommunfullmäktigevalet och vice ordförande i Vänsterpartiet Lomma.

Vem är Erika?

Jag är 32 år och har bott i Lomma sedan oktober 2017. När jag inte engagerar mig i vänsterpartiet Lomma så arbetar jag med folkhälsofrågor i Eslövs kommun. Att alla barn ska få samma möjligheter till ett bra liv är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag hämtar kraft och energi genom att yoga, umgås med min familj och vara ute i naturen.

 

När blev du medlem i Vänsterpartiet och varför?

Jag blev medlem i Vänsterpartiet för ca 10 år sedan då jag arbetade som sjuksköterska och dagligen fick kämpa med att inte räcka till för patienterna, erfara katastrofen med New Public Management och möta de konsekvenser som brist på förebyggande hälso- och sjukvård leder till i form av psykisk såväl som fysisk ohälsa. Vänsterpartiet var och är det enda alternativet för en jämlik hälso- och sjukvård.

 

Har du tidigare haft något partipolitiskt uppdrag?

Nej.

 

Vilken eller vilka politiska frågor är viktiga för dig att driva i Lomma kommun?

Äldreomsorg och hemsjukvård ska drivas i kommunal regi, skattepengarna ska gå till Lomma kommuns invånare och inte till privata vinster i aktiebolag, tillgång till hyresrätter med rimliga priser och utökad kollektivtrafik samt cykelvägar.

 

Hur ser din framtidsvision ut för Lomma kommun om 15 år?

Jag vill att Lomma ska vara en kommun som där alla barn har lika förutsättningar för ett bra liv, kommuninvånare känner sig trygga, äldre får en god vård- och omsorg, och vi lever hållbart med hänsyn till miljön i största möjliga utsträckning.

Kopiera länk