Senaste nytt

Ny rapport: vilka partier är bäst och sämst för miljön?

Naturskyddsföreningen har granskat vilken miljöpolitik de svenska EU-parlamentarikerna faktiskt drivit de senaste fem åren. Vänsterpartiets enda ledamot, Malin Björk, får betyget ’utmärkt’!

Sällan har ett val betytt så mycket för miljö och klimat som EU-valet gör 2019. Men var står egentligen EU-politikerna i frågor relaterade till miljö och klimat? Naturskyddsföreningen har granskat vilken miljöpolitik de svenska EU-parlamentarikerna faktiskt drivit de senaste fem åren. I den nya rapporten framträder en tydlig bild: skillnaderna mellan parlamentarikerna är stora. Samtidigt som några varit blåslampor och starka miljöröster har andra gått åt motsatt håll och varit bromsklossar för en progressiv miljöpolitik.

”Vänsterpartiet, och deras enda ledamot Malin Björk, har gjort mycket bra ifrån sig på miljöområdet under mandatperioden. Malin Björk hamnar på drygt 90 procent bra miljöröster och har också varit mycket aktiv i miljöpolitiska frågor, mer än någon annan svensk parlamentariker som inte sitter i ett miljörelaterat utskott. Hon har flitigt och på ett bra sätt debatterat ämnen som miljöfrågor kopplade till frihandelsavtal, energifrågor och miljögifter i plenisalen. Därför har hon fått betyget utmärkt i vår granskning.”

Läs Naturskyddsförenings rapport här

Kopiera länk