Senaste nytt

Intervju med Patrik Milton

Läs intervjun med Patrik Milton, ordförande i Vänsterpartiet Lomma, nr 2 på listan till kommunfullmäktigevalet och förstanamn på Vänsterpartiets regionlista för sydvästra Skåne.

Vem är Patrik?

Jag är född och uppväxt i Bjärred. Som 17-åring hade jag privilegiet att få åka iväg som utbytesstudent till USA. Under detta år kom jag till insikt om vilket fantastiskt land Sverige var och förstod att jag var och är socialist. Ett kapitalistiskt högersamhälle som det i USA är inget att eftersträva. Efter gymnasiet arbetade jag ett halvår i lokverkstaden på SJ, sen blev det en skidsäsong i Chamonix. Därefter ytterligare ett år i alperna innan jag flyttade till Malmö. Därefter läste jag till civilingenjör i elektroteknik på Lunds Tekniska Högskola och började därefter arbeta inom medicinteknikområdet. För 10 år sedan som 32-åring flyttade jag tillbaks med min familj till Bjärred.

 

När blev du medlem i Vänsterpartiet och varför?

Jag har länge sympatiserat med Vänsterpartiet men blev medlem först efter valet 2014, mest på grund av Sverige Demokraternas framgång. Det kändes som min medborgerliga plikt att stoppa utbredningen av fascismen. Vänsterpartiet är dessutom den enda garanten för att stoppa nedmonteringen av vår gemensamma välfärd. Socialdemokraterna går inte längre att lita på och de borgerliga partierna går emot sina egna väljare i denna fråga.

 

Har du tidigare haft något partipolitiskt uppdrag?

Nej, men jag har som förtroendevald för Saco varit facklig representant i flera nämnder inom Region Skåne de senaste två åren.

 

Vilken eller vilka politiska frågor är viktiga för dig att driva i Lomma kommun?

En av de viktigaste frågorna är att sluta ge bort våra skattepengar till företag som Frösunda som driver våra äldreboenden i kommunen. Vi måste på allvar engagera oss för att undvika en klimatkatastrof. Som pendlarkommun måste vi se till att kollektivtrafiken är effektiv och miljövänlig, spårbunden trafik är en nödvändighet för såväl Bjärred som för Lomma.

 

Hur ser din framtidsvision ut för Lomma kommun om 15 år?

Om 15 år har vi spårbunden kollektivtrafik från både Lomma och Bjärred som gör det smidigt, snabbt och enkelt att pendla till arbete och nöjen i Malmö, Lund och Köpenhamn. Köerna på E6 är borta (för de flesta tar tåget till jobbet), vägen är omdöpt till EL-6 och lastbilarna laddar batterierna induktivt från vägbanan. Barn och äldre äter god närodlad ekologisk mat på skolor och äldreboende. Personalen stortrivs och sjukskrivningstalen är otroligt låga eftersom det finns tid för återhämtning med 6 timmars arbetsdag. Bjärred har åter igen fått ett levande centrum med mötesplatser och flertalet nya servicebutiker. Lomma kommun placerar sig bland de bästa kommunerna i landet inom skola, omsorg, miljö och företagande.

 

* Patrik Milton är också förstanamn på Vänsterpartiets regionlista för sydvästra Skåne.

Kopiera länk