Senaste nytt

Fem skäl att rösta på Vänsterpartiet i EU-valet

Det behövs ett nytt europeiskt samarbete som sätter människor och klimat före marknadsintressen. Här är fem skäl att rösta rött i EU-valet.

EU ska förändras – inte klimatet

Kraftigt höjda klimatambitioner och bindande regler och mål där de rika får betala mest. Vänsterpartiet kan inte acceptera att fossilindustrin och dess lobbyister får avgöra allas vår framtid.

Vänstern försvarar kvinnors rättigheter

Rasism, sexism och homofobi utgör kärnan i de växande högernationalistiska rörelserna som finns i Europa. Vänsterns feminism och antirasism är centrala motståndskrafter.

Schyssta arbetsvillkor – inte lönedumpning

Trygga anställningar med schyssta arbetsvillkor är grunden för ett tryggt samhälle där vi människor kan försörja våra familjer och planera våra liv. EU:s arbetsmarknadspolitik sätter företagens behov över arbetstagares rättigheter på arbetsmarknaden.

Ett demokratiskt Europa – inte styrt av lobbyister

I ett folkstyrt Europa ska inte EU:s regler kunna påtvinga länder högerpolitik med nedskärningar i välfärden. Vilka beslut som fattas ska avgöras av hur människor röstar, inte av EU.byråkrater och storföretagens lobbyister.

Mänskliga rätter och solidaritet

I grunden handlar en human flyktingpolitik om människors lika värde, att människor på flykt ska kunna få en fristad. EU:s agerande ska styras av internationella folkrättsliga åtaganden och FN:s konventioner.

Ur Vänsterpartiets valplattform för EU-valen. Läs den i sin helhet på Vänsterpartiets hemsida.

Kopiera länk